Skip to content

Kronen

Een kroon is in feite het zichtbare deel van uw tand of kies. Een cosmetische kroon is een kapje van (edel)metaal of porselein dat over een tand of kies wordt geplaatst. De tand of kies wordt op dusdanige wijze beslepen dat een kunstkroon aangebracht kan worden. Wanneer een of meerdere tanden of kiezen beschadigd of hinderlijk zijn, kunt u ervoor kiezen een kroonbehandeling toe te passen. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat een gangbare vulling niet voldoende is om uw gebit te herstellen, wordt u geadviseerd een kroon te nemen zodat u weer volledig gebruik kunt maken van uw gebit.
Kroon tandartsbehandeling

Wat is een kroon?

Een kroon is een duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Kronen benaderen zo goed mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van uw tand of kies. De kroon wordt exact op een geslepen tand of kies aangebracht met behulp van geavanceerde lijm. Wanneer de kroon is bevestigd, is deze alleen door vakmensen te onderscheiden van een echte tand. Dankzij de huidige techniek zijn kronen lichtdoorlatend en kunnen zij in de meest gedetailleerde kleurgradaties aangeboden worden.

Lees hier meer informatie over onze tandartsbehandeling kronen in Turkije.

De behandeling

Kroon behandeling

Na een uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt een behandelplan vastgesteld. Inclusief vooronderzoek bestaat het plaatsen van een kroon uit de volgende stappen:

1. Beslijpen tand of kies

De tand of kies wordt zodanig beslepen dat er ruimte ontstaat voor de tandechte kroon. Er wordt een kapje geplaatst op de beslepen tand of kies dat bestaat uit metaal en/of porselein. Wanneer de kroon bevestigd wordt zal deze met de rand op of onder het tandvleesniveau komen te liggen.

2. Gebitsmodel maken

Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw gebit. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een gipsen model gemaakt. Op dit model wordt de kroon vervolgens ontworpen. Om ervoor te zorgen dat de kroon exact aansluit op de rest van uw gebit, wordt tevens een afdruk gemaakt van uw andere kaak. Dit wordt de beetregistratie genoemd en is essentieel voor het functioneren van uw gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de verhouding tussen de onder- en bovenkaak en hoe deze bijeen komen.

3. Kleurbepalen

De kroon kan op volledig natuurlijk ogende wijze aansluiten op uw gebit. Wanneer porselein wordt gebruikt, wordt altijd gekeken naar de kleur van de tanden en kiezen naast de kroon. Met een kleurenkaart bepaalt de tandarts samen met u de kleur van uw kroon. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gecreëerd.

4. Tijdelijke kroon

Meestal duurt het een tot twee weken voordat het laboratorium de kroon heeft vervaardigd. Tijdens deze periode krijgt u een noodkroon op de afgeslepen tand of kies.

5. Kroon plaatsen

Op het moment dat de kroon gereed is wordt de tijdelijke kroon verwijderd en de nieuwe kroon gepast. Hierna wordt de kroon bevestigd met speciaal bevestigingscement. Na enkele minuten kan het overtollige cement verwijderd worden en is uw kroon gereed.

Nazorg

Nazorg kronen

Een geplaatste kroon heeft in feite dezelfde functie als een gewone tand. Afhankelijk van uw gebitsverzorging kunt u een kroon ruim tien jaar behouden. Er wordt tijdens de nazorg uitgebreid aandacht besteed aan de randaansluitingen en de algemene conditie van uw tandvlees. Uw tandarts en mondhygiënist zullen u adviseren over de juiste behandeling van uw gebit.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een kroon? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Dent Perfect

Waarom kiezen voor Dent Perfect kliniek?

De tandheelkundige service van Dent Perfect is veilig, betrouwbaar en betaalbaar. Het zijn uw medische wensen en gezondheid die bij ons altijd en overal op nummer een staan.

Ervaren tandartsen

Onze deskundige tandartsen zijn zeer ervaren en afgestudeerd aan de faculteit voor tandheelkunde.

Bespaar

Een tandartsbehandeling in Turkije kan een stuk goedkoper zijn dan een behandeling in Nederland (inclusief reis).

Moderne techniek

U krijgt een behandeling op basis van de meest innovatieve en geavanceerde methode van gebitsrenovatie.

Garantie

U ontvangt van ons een schriftelijke garantie voor een goed resultaat. Zodat we beide tevreden zijn met de behandeling.

Klantenervaringen

Ervaringen van onze klanten

Iedere patiënt bij Dent Perfect heeft een eigen motivatie om een gebitbehandeling te ondergaan. Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere bij Dent Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-3
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Bart Vermeer
review-1
Voor een gebit renovatie geweest in november 2019. Nu na 6 maanden alles klaar en super tevreden en betaalbaar.
Elise Hoogvaart
review-2
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Angelo Linger

Veel gestelde vragen over kronen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over kronen. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Social media

Volg Dent Perfect op Instagram

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over kronen? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.