Skip to content

Bruggen

Een brug bestaat uit drie of meer kronen en dient ter vervanging van een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug wordt op minimaal twee pijlertanden of op implantaten aangebracht. De pijlertanden worden -net als bij een kroon (link)- door de tandarts beslepen zodat de brug in het gebit geplaatst kan worden. De elementen die de ontbrekende tanden vervangen heten de pontic. De pontic bevindt zich meestal tussen de pijlertanden. Indien noodzakelijk bevinden de pijlertanden zich echter aan een kant van de pontic, dit wordt een vrijeind brug genoemd.

Behandeling brug

Wat is een brug?

Een brug vormt een duurzame vervanging van uw ontbrekende of beschadigde tanden. De brug wordt met speciaal hechtmiddel aangebracht op de pijlertanden en biedt u een natuurlijk ogend gebit. In een tandtechnisch laboratorium wordt de brug exact op maat vervaardigd zodat deze perfect aansluit bij uw natuurlijke tanden en kiezen. Een brug is opgebouwd uit een basis van metaal en afgedekt met tandkleurig porselein. Dankzij de huidige techniek zijn brugelementen lichtdoorlatend en kunnen zij in gedetailleerde kleurgradaties aangeboden worden.
De behandeling

Hoe ziet een brug behandeling eruit?

Aan de hand van het uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Het aanbrengen van een brug verloopt goeddeels volgens dezelfde procedure als het aanbrengen van een kroon en bestaat uit de volgende stappen:

1. Beslijpen tanden of kiezen

De pijlertanden of -kiezen worden zodanig beslepen dat er ruimte ontstaat voor het brugelement. Zo nodig wordt u plaatselijk verdoofd.

2. Gebitsmodel maken

Na het beslijpen wordt een nauwkeurige afdruk gemaakt van de kaak waar het brugelement geplaatst zal worden. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een gipsen model gemaakt. Op dit model wordt de brug vervolgens ontworpen. Om ervoor te zorgen dat de brug exact aansluit op uw gebit, wordt tevens een afdruk gemaakt van uw andere kaak. Dit wordt de beetregistratie genoemd en is essentieel voor het functioneren van uw gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de verhouding tussen de onder- en bovenkaak en hoe deze bijeen komen.

3. Kleurbepalen

De brug kan op volledig natuurlijk ogende wijze aansluiten op uw gebit. Er wordt altijd gekeken naar de kleur van de tanden en kiezen naast de brug. Met een kleurenkaart bepaalt de tandarts samen met u de kleur van uw brugelement. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gecreëerd.

4. Noodvoorziening

Meestal duurt het een tot twee weken voordat het laboratorium de brug heeft vervaardigd. Tijdens deze periode krijgt u een noodkroon op de afgeslepen tanden of kiezen.

5. Brug plaatsen

Op het moment dat het brugelement gereed is worden de tijdelijke kronen verwijderd en de brug gepast. Hierna wordt de brug bevestigd met speciaal bevestigingscement. Na enkele minuten kan het overtollige cement verwijderd worden en is uw kroon gereed.

Nazorg

Nazorg brug opbouw

Een geplaatste brug heeft in feite dezelfde functie als gewone tanden of kiezen. Afhankelijk van uw gebitsverzorging kunt u een brugelement ruim tien jaar behouden. Er wordt tijdens de nazorg uitgebreid aandacht besteed aan de randaansluitingen en de algemene conditie van uw tandvlees. Uw tandarts en mondhygiënist zullen u adviseren over de juiste behandeling van uw gebit.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een brug tandartsbehandeling? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Dent Perfect

Waarom kiezen voor Dent Perfect kliniek?

De tandheelkundige service van Dent Perfect is veilig, betrouwbaar en betaalbaar. Het zijn uw medische wensen en gezondheid die bij ons altijd en overal op nummer een staan.

Ervaren tandartsen

Onze deskundige tandartsen zijn zeer ervaren en afgestudeerd aan de faculteit voor tandheelkunde.

Bespaar

Een tandartsbehandeling in Turkije kan een stuk goedkoper zijn dan een behandeling in Nederland (inclusief reis).

Moderne techniek

U krijgt een behandeling op basis van de meest innovatieve en geavanceerde methode van gebitsrenovatie.

Garantie

U ontvangt van ons een schriftelijke garantie voor een goed resultaat. Zodat we beide tevreden zijn met de behandeling.

Klantenervaringen

Ervaringen van onze klanten

Iedere patiënt bij Dent Perfect heeft een eigen motivatie om een gebitbehandeling te ondergaan. Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere bij Dent Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-3
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Bart Vermeer
review-1
Voor een gebit renovatie geweest in november 2019. Nu na 6 maanden alles klaar en super tevreden en betaalbaar.
Elise Hoogvaart
review-2
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Angelo Linger

Veel gestelde vragen over bruggen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over bruggen. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Social media

Volg Dent Perfect op Instagram

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een tandartsbehandeling? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.