Skip to content

Implantaat

Een gebitsimplantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt aangebracht. Wanneer u een of meerdere tanden mist, vormen implantaten een betrouwbare en blijvende vervanging. Een groot voordeel bij het aanbrengen van een implantaat is dat naburige tanden of kiezen niet beslepen worden zoals bij een brug. Uw gebit blijft dus zo goed mogelijk in haar natuurlijke staat behouden.

Behandeling implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat bestaat uit een holle schroef van titanium. Omdat dit materiaal zeer weefsel vriendelijk is, groeit een implantaat vrijwel altijd probleemloos vast aan het kaakbot. Tussen implantaat en kaakbot ontstaat op deze wijze een natuurlijke verbinding. Het implantaat neemt hierbij de functie van een wortel over waardoor het een solide basis vormt voor bijvoorbeeld een kroon.

Lees hier meer informatie over onze implantaat behandeling in Turkije.

De behandeling

Implantaat behandeling

Na een uitgebreid (gratis) vooronderzoek wordt een behandelplan vastgesteld met daarin de kosten van een implantaat. Inclusief vooronderzoek bestaat het plaatsen van een implantaat uit de volgende stappen:

1. Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek wordt een foto gemaakt van uw onder- en bovenkaak. Deze foto’s dienen ter controle van het kaakbot en de ligging van de wortels en tanden van het gebit. Tevens wordt een mondonderzoek gedaan en wordt er aandacht besteed aan uw gebitsklachten. Vervolgens bespreekt u samen met de tandheelkundig specialist welke behandelmogelijkheden er bestaan. De implantologie gebruikt al deze gegevens om een gedegen behandelpan op te stellen.

2. Plaatsing van implantaat of implantaten

Implantaten zijn eenvoudig te plaatsen. Wanneer de verdoving is ingewerkt, wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt. Hierdoor wordt het kaakbot bereikbaar en kan er een klein gaatje in het bot geboord worden. De grootte van het gaatje is afhankelijk van de maat van het implantaat, deze kan variëren van 3,2 tot 5 mm doorsnede en 8 mm tot 16 mm lengte. Wanneer het implantaat is aangebracht, wordt deze afgedekt met een tijdelijk genezingskapje.

3. Helingsperiode

Alvorens een kroon, brug of prothese op het implantaat geplaatst kan worden, vindt een helingperiode plaats. Tijdens deze periode vergroeit het implantaat met het kaakbot. De helingperiode duurt, afhankelijk van uw herstelvermogen en de plek in het gebit waar de implantaten geplaatst zijn, tussen de zes weken en zes maanden. Gedurende de helingperiode draagt u een tijdelijke vervanging van uw tanden, zodat u geen tanden hoeft te missen in deze fase van de behandeling.

4. Plaatsen van prothese

Wanneer het kaakbot voldoende is hersteld en het implantaat of de implantaten vastgegroeid zijn kan een prothese worden geplaatst. Afhankelijk van het type prothese zal deze aangebracht worden in twee tot vier kortere behandelingen (gemiddeld 30-60 min). Tijdens deze fase van de behandeling wordt een opbouwstuk op het implantaat bevestigd waarop vervolgens de prothese wordt gefixeerd.

Nazorg

Nazorg implantaten

Als de prothese eenmaal is geplaatst, is de behandeling zo goed als voltooid. U wordt in het stadium van de nazorg uitgenodigd voor een controleafspraak. Afhankelijk van het type prothese zal de controleafspraak plaatsvinden na drie maanden tot een jaar. Tijdens de controle wordt opnieuw een foto gemaakt om het succes van de behandeling in kaart te brengen. Tevens wordt het functioneren van de prothese en het implantaat onderzocht evenals de mondhygiëne.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over implantaten? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Dent Perfect

Waarom kiezen voor Dent Perfect kliniek?

De tandheelkundige service van Dent Perfect is veilig, betrouwbaar en betaalbaar. Het zijn uw medische wensen en gezondheid die bij ons altijd en overal op nummer een staan.

Ervaren tandartsen

Onze deskundige tandartsen zijn zeer ervaren en afgestudeerd aan de faculteit voor tandheelkunde.

Bespaar

Een tandartsbehandeling in Turkije kan een stuk goedkoper zijn dan een behandeling in Nederland (inclusief reis).

Moderne techniek

U krijgt een behandeling op basis van de meest innovatieve en geavanceerde methode van gebitsrenovatie.

Garantie

U ontvangt van ons een schriftelijke garantie voor een goed resultaat. Zodat we beide tevreden zijn met de behandeling.

Klantenervaringen

Ervaringen van onze klanten

Iedere patiënt bij Dent Perfect heeft een eigen motivatie om een gebitbehandeling te ondergaan. Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere bij Dent Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-3
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Bart Vermeer
review-1
Voor een gebit renovatie geweest in november 2019. Nu na 6 maanden alles klaar en super tevreden en betaalbaar.
Elise Hoogvaart
review-2
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Angelo Linger

Veel gestelde vragen over implantaten

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over implantaten. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over implantaten? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.