Skip to content

Facing

Met een facing kan de vorm of kleur van een tand worden gewijzigd. Uw tanden zien er net zo natuurlijk uit als een oorspronkelijk gebit. Wanneer u een spleetje tussen uw tanden of kiezen wilt laten opvullen, biedt een facing de oplossing. Ook verkleurde, afgebroken en scheve tanden kunnen naar wens worden aangepast. Bij een facing wordt gebruik gemaakt van vulmateriaal van composiet of wordt een porseleinen schildje aangebracht.

Facings

Wat is een facing?

Een facing kan van verschillende materialen gemaakt worden met verschillende eigenschappen. In principe is een facing van composiet eenvoudiger aan te brengen en goedkoper dan een facing van porselein. De duurzaamheid van de laatsgenoemde tandheelkundige techniek is echter groter. Samen met uw tandarts bepaalt u welke methode het beste past bij uw wensen.

Lees hier meer over de kosten van facings.

Soorten facings

Verschillende soorten facings

Er zijn twee verschillende soorten facings: porselein en composiet. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Facing van composiet

Het plaatsen van een facing van composiet kan in een behandeling voltooid worden. Een facing van composiet is opgebouwd uit hetzelfde materiaal als een vulling. De tandarts brengt het composiet laagje voor laagje aan zodat er een facing ontstaat die exact aansluit bij de rest van uw tanden. Voorafgaand wordt de tand met zuur bewerkt om deze ruwer te maken. Op deze wijze zal de facing beter hechten aan uw tand.

Facing van porselein

Een facing van porselein wordt geplaatst in twee fasen. Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand. Hierdoor sluit de facing goed aan op uw tand en voelt deze comfortabel aan. Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw tand. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een model gemaakt. Aan de hand van dit model wordt een facing ontworpen die exact aansluit op de rest van uw gebit. Tijdens uw tweede bezoek plaatst de tandarts de nieuwe facing met een speciale lijm.

Nazorg

Nazorg facings

Een geplaatste facing heeft in principe dezelfde functie als een gewone tand. Over het algemeen blijven facings vele jaren zitten. Uw tandarts kan u uitgebreid informeren over de juiste verzorging van uw gebit. Door omstandigheden kan het echter gebeuren dat de facing niet meer hecht of dat de facing breekt. Als dat gebeurt, neemt u dan direct contact op met uw tandarts. De facing kan vrijwel altijd zonder problemen worden gerepareerd. Neem voor meer informatie contact op met Dent Perfect.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een facing behandeling? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.

Dent Perfect

Waarom kiezen voor Dent Perfect kliniek?

De tandheelkundige service van Dent Perfect is veilig, betrouwbaar en betaalbaar. Het zijn uw medische wensen en gezondheid die bij ons altijd en overal op nummer een staan.

Ervaren tandartsen

Onze deskundige tandartsen zijn zeer ervaren en afgestudeerd aan de faculteit voor tandheelkunde.

Bespaar

Een tandartsbehandeling in Turkije kan een stuk goedkoper zijn dan een behandeling in Nederland (inclusief reis).

Moderne techniek

U krijgt een behandeling op basis van de meest innovatieve en geavanceerde methode van gebitsrenovatie.

Garantie

U ontvangt van ons een schriftelijke garantie voor een goed resultaat. Zodat we beide tevreden zijn met de behandeling.

Klantenervaringen

Ervaringen van onze klanten

Iedere patiënt bij Dent Perfect heeft een eigen motivatie om een gebitbehandeling te ondergaan. Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere bij Dent Perfect lees dan snel verder en wellicht zien wij u snel in onze kliniek voor een vrijblijvend consult.

review-3
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Bart Vermeer
review-1
Voor een gebit renovatie geweest in november 2019. Nu na 6 maanden alles klaar en super tevreden en betaalbaar.
Elise Hoogvaart
review-2
Na heel lang overwegen heb ik mijn gebit laten renoveren door Dent Perfect, was geen makkelijk proces. Vooral de Sedatie verdoving heeft geholpen om mijn angst te overwinnen, niets gezien niets gevoeld tandartsen hebben zich 200% voor ingezet en ben tot heden zeer tevreden.
Angelo Linger

Veel gestelde vragen over facings

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder.

Heeft u ondanks alle informatie alsnog een vraag? Neem gerust contact op.

Maak direct een afspraak voor een consult

Meer weten over een facing tandartsbehandeling? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult.